ŠKOLA

  • 13. ročník Víkendu otvorených parkov a záhrad

    Do fotogalérie bol pridaný nový album 13, ročník Víkendu otvorených parkov a záhrad .

    V dňoch 26. až 27. júna sa naši šikovní študenti zúčastnili krásnej akcie 13. ročníka Vikendu otvorených parkov a záhrad. Akcia sa organizuje pod vedením pani M. Kubíkovej z Národného Trustu n.o. Naši žiaci sa jej zúčastňujú pod odborným vedením našej pani profesorky sadovníctva a sadovníckej projekcie Ing, M. Šefčíkovej. Naších študentov ste mohli tento rok stretnúť v Palffyho záhrade, Lisztovej záhrade, Pruger Wallnerovej záhrade či vo Františkánskej záhrade, kde okrem našej sprievodkyne aranžovali aj naše druháčky s pani učiteľkou aranžovania B. Nagyovou MA.

  • Exkurzie jún 2021

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzie jún 2021.

    Študenti školy sa v júni zúčastnili exkurzií. Prváci vybehli na Devínsku kobylu, prešli sa Smolenickým  krasom či sa peši zo školy vybrali na mohylu MRŠ v Ivanke pri Dunaji. Druháci sa vybrali do Botanickej záhrady a do arboréta v Tesárskych Mlyňanoch. Arborétum navštívili aj študenti tretieho ročníka, okrem toho navštívili Nitru ( Záhradnícku fakultu, Zobor), parky v Topoľčiankach, Hlohovci  a Piešťanoch. Aj šudenti štrvrtého ročníka stihli pred ukončením štúdia exkurziu,  a to ešte v máji v ovocných sadoch v Dunajskej Lužnej vo firme Dobrý ježko  (Dobré jablká).

  • Maturita 2021

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Maturita 2021.

    27. mája si študenti 4.ŠO a 2. PMŠ slávnostne  prevzali maturitné vysvedčenia. Aj keď ich tento rok opäť priama skúška za zeleným stolom obišla ich spravodlivé ohodnotenie za 4 (resp.2 ) roky práce bude určite základným krokom v celoživotnom smerovaní. Držíme palce !

  • Veľká noc v Pruskom 2021 - veľký úspech našich maturantiek

    Veľká noc v Pruskom 2021 - veľký úspech našich maturantiek

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľká noc v Pruskom 2021 - veľký úspech našich maturantiek.

    8. ročníka celoslovenskej súťaže v aranžovaní kvetín pri príležitosti Veľkonočných sviatkov sa zúčastnilo on-line aj 6 našich žiačok. Dievčatá pod vedením našej pani učiteľky aranžovania Beátky Nagyovej MA. pripravili krásne veľkonočné aranžmány na stôl. Súťaž organizovala SOŠ v Pruskom v spolupráci so Slovenskou asociáciou kvetinárov a floristov. Naše maturantky túto "praktickú časť MS" zvládli na výbornú !!!. Prvé miesto obsadila Alexandra Žiaranová a 3. miesto Laura Turkovičová. Ostatné dievčatá sa so súťažnou úlohou v konkurencii 18 študentiek zo SOŠ Žilina, Košice, Piešťany, Želovce a Pruské popasovali tiež veľmi úspešne - posúďte sami !!

    8. ročníka celoslovenskej súťaže  v aranžovaní kvetín pri príležitosti Veľkonočných sviatkov sa zúčastnilo on-line aj 6 našich žiačok. Dievčatá pod vedením našej pani učiteľky aranžovania Beátky Nagyovej MA. pripravili krásne veľkonočné aranžmány na stôl. Súťaž organizovala SOŠ v Pruskom v spolupráci so Slovenskou asociáciou kvetinárov a floristov. Naše maturantky túto "praktickú časť MS" zvládli na výbornú !!!. Prvé miesto obsadila Alexandra Žiaranová a 3. miesto Laura Turkovičová. Ostatné dievčatá sa so súťažnou úlohou v konkurencii 18 študentiek  zo SOŠ Žilina, Košice, Piešťany, Želovce a Pruské popasovali tiež veľmi úspešne - posúďte sami !!

  • Malinovský Valetnín 2021 "na diaľku "

    Malinovský Valetnín 2021  "na diaľku "

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Malinovský Valetnín 2021 "na diaľku ".

    13. ročník Malinovského Valentína sa tento rok uskutočnil netradične "na diaľku".  O to viac nás teší účasť 45 študentov na tejto krásnej aranžérskej súťaži. Spolu do súťaže zaslali práce študenti z 9 škôl: SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku Žilina, SOŠ Želovce, SOŠ záhradnícka Piešťany, Herman Ottó Szakképző Iskola Szombathely, Škola z Rumunska, SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku Košice, Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakközépiskola Budapest, SOŠ Pruské a našej Spojenej školy SOŠ záhradníckej Malinovo. Súťaž sa konala pod záštitou SAKF a jej porota v zložení Ing. Milota Murčová, Mário Maška, Maroš Petic a Ing. Marek Spevák vyhodnotila výsledky.  1. miesto obsadila Blanka Drinková (Piešťany), 2.miesto Viktória Herédiová (Želovce), 3.miesto Štefan Gažo (Pruské), 4.miesto (Kocsis Dorina (Szombathely) a 5. miesto Tatiana Trakálová (Piešťany). Gratulujeme víťazom a srdečne ďakujeme všetkým súťažiacim a ich učiteľom, ktorí v tejto komplikovanej dobe študentov na súťaž pripravili.

  • Čaro Vianoc SOŠ Želovce - úspech pre Malinovskú školu

    Čaro Vianoc  SOŠ Želovce - úspech pre Malinovskú školu

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Čaro Vianoc SOŠ Želovce - úspech pre Malinovskú školu .

     

    V čase  mimoriadneho dištančného vyučovania sa naši žiaci v rámci predmetov prax a viazania a aranžovania kvetov pod vedením pani  učiteľky praxe Beáty Nagyovej MA. naučili (prváčky) a zdokonaľovali vo výrobe vianočných svietnikov. So svojimi prácami sa zúčastnili on-line aranžérskej súťaže Čaro Vianoc, ktorú organizovala SOŠ Želovce. Výsledky nás veľmi potešili . V kategórii profesionálov a študentov zvíťazila naša študentka 4. ročníka Ema Majtánová. V kategórii žiakov ZŠ zvíťazili tiež žiačky Spojenej školy -žiačky ZS dvojičky Marunové. Zároveň naša škola vyhodnotila práce aj v školskom kole - víťazkou sa stala Kristínka Jurkovičová (3.ŠO), 2. miesto obsadila Annamária Lukáčková (4.ŠO) a 3.miesto obsadila študentka druhého ročníka Reginka Síposová.  Ďakujeme všetkým zúčastneným a gratulujeme víťazkám !!

  • Úspešná pani profesorka - Vianočný svietnik SAKF

    Úspešná pani profesorka - Vianočný svietnik SAKF

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Úspešná pani profesorka - Vianočný svietnik SAKF.

    Slovenská asociácia kvetinárov a floristov v čase  pandémie koronavírusu organizovala online súťaž na tému Vianočný svietnik. V kategórii zamestnancov a členov SAKF obsadila krásne 3. miesto naša pani učiteľka praxe Beátka Nagyový MA. Prvé a druhé miesto obsadili floristi Tamáš Vigh (1.m.)  a  Evka Slocíková.

  • 10 rokov v Postav dom, zasaď stom

    10 rokov v Postav dom, zasaď stom

    Do fotogalérie bol pridaný nový album 10 rokov v Postav dom zasaď stom.

    Už 10 rokov naši učitelia spolupracujú v záhradkárskej poradni v televíznej relácii Postav dom, zasaď strom. Tento mimoriadny rok si zapamätáme podľa toho, že naši učitelia boli skrášlení rúškami.

  • Adventný veniec Zálesie 2020

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Adventný veniec Zálesie 2020.

    Aj tento rok 28. novembra sa zúčastnili naši žiaci v rúškach prípravy adventného venca v susednej obci Zálesie. Vzhľadom na mimoriadne obdobie sa zúčastnilo iba zopár študentov, ktorí pomáhali občanom obce pod vedením nášho pána profesora Ing. Romana Valla.

  • Splav Malého Dunaja 2020 - Nová Dedinka - Jelka

    Splav Malého Dunaja 2020 - Nová Dedinka - Jelka

    Do galérie Splav Malého Dunaja 2020 - Nová Dedinka - Jelka boli pridané fotografie.

    Dňa 29. júna sme absolvovali splav Malého Dunaja. 20 odvážlivcov sa plavilo od Novej Dedinky až do Jelky. Nevystrašila nás ani predpovď celodenného dažďa.

  • Maturita 2020

    Maturita 2020

    Do galérie Maturita 2020 boli pridané fotografie.

    Aj na našej škole sa našiel hrdina, ktorý vykonal maturitnú skúšku priamo za zeleným stolom pred skúšobnou komisiou. Hrdinom bol najlepší žiak maturitného ročníka a prišiel si po jedničku z anglického jazyka úrovne B2. S veľkou radosťou si pre záhradnícke maturitné vysvedčenia prišli aj študenti pomaturitného ročníka. Ostáva nám  iba dúfať, že o možnosť  predviesť svoje vedomosti za zeleným stolom v nasedujúcich rokoch už maturanti nebudú ukrátení.

  • Lyžiarsky kurz Terchová 2020

    Lyžiarsky kurz Terchová 2020

    Do galérie Lyžiarsky kurz Terchová 2020 boli pridané fotografie.

     

    Od 24. do 28. februára naše prváčky úspešne absolvovali lyžiarsky kurz v Terchovej. Za 4 dni naše lyžiarky postupne zvládli všetko - od obúvania lyžiarok až po náročný zjazd vo Vrátnej - Pasekách. Za týždeň sme okrem lyžovania stihli aj vybehnúť na terchovskú rozhľadňu, poplávať si v plavárni, zapózovať pred sochou terchovského rodáka- Jánošíka či vyviezť sa lanovkou na Vrátnu -Chleb. Najdôležitejšie ale bolo lyžovanie - a našou  školskou "Petrou Vlhovou" víťazkou slalomu sa stala Evička Žemlicsková.

  • CF - Jedenásty kontraktačný deň Šaľa 2020

    CF - Jedenásty kontraktačný deň Šaľa 2020

    Do galérie CF - Jedenásty kontraktačný deň Šaľa 2020 boli pridané fotografie.

    13. februára sa naše cvičné firmy zúčastnili jedenásteho kontraktačného dňa CF v Šali. Obe naše výrazne omladené fimy boli veľmi úspešné. Firma Garden Rose, s.r.o. , ktorej riaditeľuje Lenka Pelcnerová získala 1. miesto v kategórii Najlepší katalóg a získala aj cenu poslanca NSK. Firma Progres Entertainment Gargen s.r.o., ktorej riaditeľom je Juraj Tajnai získala 2. miesto v súťažnej kategórii Najlepší stánok CF. Odborne CF vedú  naši učitelia Ing.Roman Vallo a Ing. Jana Vysoká Čalfová.

  • 12. ročník Malinovského Valentína 11. 2. 2020

    12. ročník Malinovského Valentína 11. 2. 2020

    Do galérie 12. ročník Malinovského Valentína 11. 2. 2020 boli pridané fotografie.

     

    11.februára - 3 dni  pred sviatkom svätého Valentína naša škola organizovala 12. ročník medzinárodnej aranžérskej súťaže Malinovský Valentín. Súťaže sa zúčastnilo 10 škôl (SOŠ Kravany nad Dunajom, Střední vinařská škola Valtice, SOŠ Želovce, SOŠ  Žilina, SOŠ Pruské, SOŠ Košice,SOŠ Topoľčany, Hermann Ottó Szakkozépiskola és Kollégium Szombathely a naša  Spojená škola Malinovo).Súťažilo sa v troch úlohách - Valantínska kytica, Valentínsky šperk a prízdoba rastliny. Súťaž sa organizovala pod záštitou BSK a SAFK. Porote predsedal prezident SAFK Ing. Marek Spevák. Pani riaditeľka našej Spojenej školy Malinovo PaedDr. Dajana Csóková vyhlásila a ocenila víťazov , pričom celkovou víťazkou Malinovského Valentína 2020 sa stala žiačka našej sesterskej záhradníckej školy v Piešťanoch  Blanka Drinková. Z naších žiačok bola najúspešnejšia Svetlana Borbélyová, ktorá zvíťazila v úlohe - prízdoba rastliny. Naše šikovné aranžérky na súťaž pripravila pani učiteľka Beáta Nagyová MA..

  • Volejbal chlapci v Ivanke p.D. - 2.miesto

    Volejbal chlapci v Ivanke p.D. - 2.miesto

    Do galérie Volejbal chlapci v Ivanke p.D. - 2-miesto boli pridané fotografie.

    11. februára v Ivanke pri Dunaji sa na pôde SOŠ konalo okresné kolo vo volejbale stredných škôl. Naši chlapci po napínavých zápasoch po roku opäť obsadili  výborné 2. miesto.

  • Rez viniča o Zlaté nožnice - 2020 Valice

    Rez viniča  o Zlaté nožnice - 2020 Valice

    Do galérie Rez viniča o Zlaté nožnice - 2020 Valice boli pridané fotografie.

     

    6. februára 2020 sa naši študenti druhého ročníka zúčastnili 20.ročníka súťaže v reze viniča hroznorodého o zlaté nožnice BAHCO . Súťaž sa konala na Gemeri vo vinohradoch OVD Gemerprodukt Valice. Rezala sa odroda Rizling Rýnsky ,vinohrad vysadený v roku 2014 - rýnsko-hessenské vedenie. Rezalo sa na 8-10 púčikový ťažeň + jeden zásobný čapík. Naši študenti súťažili v kategórii junior, 25 krov museli zrezať v časovom limite 40minút. Súťaž organizovala firma BAHCO, záhradnícke potreby a SPU Nitra. Naši študenti v súťaži obstáli so cťou. V konkurencii 18 študentov sa Samuel Fekete umiestnil na peknom 6. mieste.

  • Predvianočný týždeň 2019

    Predvianočný týždeň 2019

    Do galérie Predvianočný týždeň 2019 boli pridané fotografie.

    Posledný predvianočný týždeň sme si našli čas aj na návštevu Vianočných trhov v Bratislave a aj Vianočnú besiedku. Naša pani riaditeľka Mgr. Monika Ignácová pri tomto predvianočnom pozastavení sa poďakovala úspešným reprezentantom školy (športovcom, aranžérom, "cvičným firemníkom" atď.) a tiež slávnostne odovzdala imatrikulačné listy našim prváčkam. Tie okrem prísahy čakala aj malá úloha a keďže nie sú nováčikmi samé slávnostne sľubovala vernosť škole aj ich pani triedna profesorka.

  • Vianočné inšpirácie Košice 2019

    Vianočné inšpirácie Košice 2019

    Do galérie Vianočné inšpirácie Košice 2019 boli pridané fotografie.

    Dňa 12 .decembra sa naši aranžéri zúčastnili celoslovenskej súťaže s medzinárodnou účasťou v Košiciach. Tohtoročné Vianočné inšpirácie mali 3 témy: Vianočný svietnik, Vianočný kvetinový box a Vianočná kytica. Naši traja študenti 2, ročníka - Lenka Pelcnerová , Martin Šavrnoch a Kristína Jurkovičová, ktorých na súťaž pripravila naša učiteľka floristiky Beáta Nagyová MA. boli veľmi úspení. Kristínka Jurkovičová obsadila 3. miesto v téme Kvetinový box, 2. miiesto za kyticu, celkovo 3. miesto a získala aj cenu firmy Curel. Martin Šavrnoch obsadil 3.miesto za vianočnú kyticu. 

  • 6. kontraktačný veľtrh cvičných firiem v Seredi

    6. kontraktačný veľtrh cvičných firiem v Seredi

    Do galérie 6. kontraktačný veľtrh cvičných firiem v Seredi boli pridané fotografie.

    Aj v tomto roku našu školu 4. decembra úspešne reprezentovala floristická cvičná firma Garden Rose, s.r.o., a jej zástupcovia Lenka Pelcnerová (II. ŠO), Martin Šavrnoch (II.ŠO), Petra Hrušková (III.ŠO), Nikoleta Gonová (IV.ŠO) a Patrik Matušniak (IV.ŠO) ktorí získali celkovo 3. miesto v kategórií o Top výstavný stánok veľtrhu a taktiež celkovo 3. miesto v súťaži o TOP cvičnú firmu. Cvičná firma pracuje pod vedením Ing.Jany Vysokej Čalfovej. 

  • Adventný veniec Zálesie 2019

    Adventný veniec Zálesie 2019

    Do galérie Adventný veniec Zálesie 2019 boli pridané fotografie.

    Aj tento rok sa naši študenti zúčastnili prípravy adventného venca v susednej obci Zálesie. Dňa 28. novembra študenti aranžovali pod vedením nášho učiteľa praktického vyučovania Ing.Romana Valla.

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola, Bratislavská 44, Malinovo
    Bratislavská 44,
  • Sekretariát školy: 02 45 955 102
    Školská jedáleň: 0917 922 324

    Školský internát: 0918 644 529

    Ekonómka: 0905 557 933

Fotogaléria